Přebor škol

10.12.2015 22:18

Okresní přebor škol v šachu

Tento týden probíhala okresní kola soutěže škol v šachu. Hrála čtyřčlenná družstva, jeden náhradník mohl střídat. Soutěžilo se ve třech kategoriích: 1.stupeň ZŠ, 2.stupeň ZŠ a střední školy.

 

Přestože kluci ještě nemají natrénováno a neočekávaly se od nich žádné výsledky, jeli to zkusit, zahrát si a sbírat první zkušenosti. Hoštickou školu reprezentovali Teodor Kořínek, Matyáš Gratza, Šimon Dominik, Jan Boháč a Jakub Klement. (jeho bratr Karel se do sestavy už nedostal, a navíc chodí do ještě školky, ten si to ještě užije). Kluci hráli dobře, a všem děkuji za dobrou reprezentaci našeho klubu a také školy, samozřejmě. Ze škol prvního stupně tak Malé Hoštice zaujaly pěkné 4. místo v okrese.

 

Pro druhý stupeň v Hošticích sice školu nemáme, přesto jsme i v této kategorii měli své zástupce, svá želízka v ohni. Základní školu Otická totiž reprezentovali také Radek, Standa a Lukáš. Tento tým vyhrál svou kategorii naprosto s přehledem bez jediné porážky s 27 vítěznými partiemi a pouze jednou remízou, s 27,5 bodu z 28 možných. Vítězstvím se kvalifikovali do kola krajského, kde jim přejeme úspěch a snad i postup ještě výše. Narazí však na výborné týmy zejména z Frýdku, kdy působí Beskydská šachová škola. Kluci, letos to dáte, už loni bylo k postupu blízko a letos máte tým ještě lepší.