Opožděné novinky

22.04.2014 14:20

Trošku opožděně přináším novinky z šachového dění v klubu.

 

Mládež

    Velkého úspěchu dosáhli naši mladí šachisté. V individuálních soutěžích se letos opět zúčastnili Okresního přeboru mládeže v rapid šachu - Grand Prix 2013/2014. Jedná se o seriál 4 turnajů které se vyhodnocují samostatně a každému hráči se započtou 3 nejlepší výsledky do celkového hodnocení.

    Dne 12.4.2014 proběhl poslední z těchto turnajů v penzionu Velké sedlo u Kružberské přehrady. Tohoto turnaje se nezúčastnili Tobiáš a Standa, ze zdravotních důvodů.

    Úspěchu dosáhl Radek, který se v kategorii do 18. let umístil na výborném 3. místě a toto umístění mu pomohlo i k celkovému 3. místu za celou soutěž. Fotografii z předávání cen přidám do fotogalerie.

    Tobiáš se sice nemohl zúčastnit posledního turnaje, ale předchozí výsledky, a zejména 1. místo na turnaji v Malých Hošticích mu také vyneslo celkové 3. místo v kategorii do 10 let a medaili. Protože tam Tobiáš nebyl, absolvoval jsem za něj vyhlašování výsledků a převzal jsem jeho medaili. Tak jsem se i já, poprvé za svou šachovou kariéru, dostal na stupně vítězů a dostal na krk medaili. Takže pokud byste někde zahlédli mojí fotku s medailí, tak se jedná o tento případ, o medaili Tobiáše a jeho umístění.

    Dobrého umístění dosáhli také Lukáš a Standa, když skončili přibližně 5. a 6. v kategorii do 13 let. Stadna svou neúčastí na posledním turnaji přišel o možnost bojovat o lepší celkové umístění, když se zdálo, že se v průběhu sezóny zlepšuje. Lukáš se teď poněkud trápí. Trápí se právě více v rapidech než ve vážných partiích. Ale není to jen o jiném tempu hry je to také o snaze a tréninku. Myslím si, že má na víc.

    Všem klukům blahopřeji k dosaženým výsledkům a děkuji za dobrou reprezentaci šachového klubu i Malých Hoštic celkově.

 

Dospělí

    13.4. Proběhlo poslední kolo Okresního přeboru družstev. Před tímto kolem jsme drželi nádhernou 2. příčku tabulky. Bohužel, toto umístění jsme neudrželi a po remíze s týmem Dolního Benešova "D" jsme klesli na celkové 4. místo v soutěži. 2. místo tak získal tým Dolního Benešova "C" a přeskočil nás také tým Vítkova.

    S odstupem času je třeba hodnotit naše konečné umístění jako úspěch. Je to naše zatím nejlepší umístění. No a příští rok se ještě můžeme zlepšit, zase máme o co bojovat.