Turnaj mládeže

17.02.2014 07:48

V sobotu se kluci zúčastnili turnaje mládeže v Opavě. Jednalo se o 3. turnaj v rámci OP. Radek dal tentokrát přednost fotbalu a turnaje se nezúčastnil. Všem, kteří se zúčastnili patří pochvala.

 

Lukáš po dvou úvodních prohráh, kdy stál v obou partiích lépe, ale nedokázal je dovést do vítězného konce (druhá byla se Standou), tak potom vyhrál 4 partie v řadě. Až pak jej zastavil K. Chwistek se kterým také sehrál vyrovnanou partii a přes chybu v úvodu pak sahal po vítězství.

 

Standa hraje rychle, i když bez velkého přemýšlení, a tím dokáže přimět soupeře k chybám. Využil toho napřiklad v partii s Lukášem, kdy už stál na prohru, ale manévrováním dokázal partii otočit a vyhrát. Nakonec získal 3,5 bodu, když jednu remízu si domluvil již před zahájením partie. Uznávám, že někdy existují důvody pro takovou dohodu, ale nemyslím si, že tomu tak bylo v této situaci a obecně s takovým, jednáním nesouhlasím.

 

Tobiáš tentokrát uhrál pouze 2 body. Určitě to není málo a není to žádné zklamání, jen po vítězství ve své kategorii v minulém turnaji tentokrát neměl tolik toho štěstíčka nebo se méně soustředil.